Povestea Craciunului

Povestea Craciunului dateaza de 4000 de ani in urma, cand diverse sarbatori traditionale aveau loc in perioada solstitiului de iarna cu secole inaintea nasterii lui Iisus Cristos.

Craciunul, literal, semnifica nasterea Domnului Isus, si a inceput sa fie sarbatorita inca din anul 98 AD, iar in anul 137 AD Episcopul Romei a ordonat sarbatorirea cu fast a zilei de nastere a lui Isus Christos. Craciunul este sarbatorit in toata lumea, chiar si in tari cu populatie crestina foarte mica, cum ar fi India.Originea Craciunului difera ca data precisa a nasterii Lui Isus Christos.

Craciunul se serbeaza pe 25 decembrie, in bisericile crestine de rit ortodox, romano-catolic si protestant. Deoarece marea majoritate a bisericilor ortodoxe nu au acceptat calendarul Gregorian, in aceste tari Craciunul se va serba pe data de 07 ianuarie, intre anii 1900-2099.

Craciunul vine de la Christes Maesse, ce inseamna Crestinul Mass. Sarbatorirea nasterii Domnului Isus Christos a fost adoptata de marea majoritate a bisericilor pe 25 decembrie. In Jerusalem, s-au opus Craciunului deoarece, dupa ei, data precisa a nasterii Domnului Isus nu se stie cu exactitate. Se spune ca intre 17 si 24 Decembrie era perioada Saturnaliei, sarbatoare pagana bine cunoscuta .

Decembrie 25 era sarbatorita ca nasterea zeului luminii Iranian - Mirthra. Aceasta data a fost aleasa de Biserica pentru a sarbatori Craciunul pentru a contracara efectele acestei sarbatori.

Bradstar- echipa de profesionisti

Inchiriem brazi de craciun artificiali profesionali de interior, pentru firme, pe raza Bucurestiului. Fiecare produs este unicat, si este rodul creatiei atente si pasionate a unei echipe de oameni dedicati misiunii de a aduce bucurie clientilor lor cu ocazia Sarbatorilor de Iarna. Va invitam sa va rezervati din timp (de preferat in luna octombrie) bradul dorit. Dupa ce produsul apare pe site ca "rezervat", el nu mai este disponibil in sezonul curent. Fotografiile din acest site sunt autentice si au fost realizate 100% cu brazii si podoabele noastre. Deoarece brazii se impodobesc manual la fata locului, pot apare diferente minore de design.

Contactati-ne

0744 202 495
contact [at] bradcraciun.ro

Facebook